Консултация с архитекти

Консултация с архитект (или няколко архитекти) е услуга, която е нужна на инвеститори, когато искат да проектират нова къща/сграда или да преустроят съществуваща или да постигнат някаква друга по-специфична цел. В някои случаи, клиентите имат конкретни въпроси, на които може лесно и бързо да се отговори, а понякога е нужно да се направи предпроектно проучване (за големи проекти), за да се определи дали е оправдано да се инвестира в даден проект.

Консултация с архитект би могла да се направи по телефон или онлайн консултация. За нови клиенти, най-често първото обсъждане за техния инвестиционен проект е безплатно и необвързващо. На първо място е нужно да уточним какво трябва да се направи и да дадем оферта или някакви граници на цената, за да може всеки клиент да пресметне и планира бюджета си.

Стремим се да няма допълнителни разходи (т.е. промяна на цената), но за целта вие също трябва да сте изчерпателни (записвайте изискванията писмено!) и когато добавяте нови изисквания по вече частично проектирана сграда – да осъзнавате, че на този етап, тези нови изисквания може да въвличат промени, които отнемат (малко или много) време и съответно тази допълнителна работа струва пари.

Консултация с архитект най-често се налага за устройствено проектиране (устройствени планове, ОУП, ПУП, РУП), интериорен дизайн и дизайн на офиси, дневни, кухни, детски стаи и др., ландшафтен дизайн и архитектура и за други специфични дейности, където е нужен архитект с опит и архитекти с креативност, предлагащи уникални идеи.

Консултация с архитекти се налага и за малки проекти, където при проектиране и строеж на нова къща или преустройство на вече съществуваща къща, има конкретни поставени цели за изпълнение – най-вече функционално, така че жилищните стаи (дневна стая, кухня, спални и др.) да използват в максимална степен изложението на обекта към слънцето (с цел светина, топлина и комфорт), да се съобрази с други конкретни особености на съответния терен и обект, така че веднъж проектирана къщата, да може да се използва с години напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *