Реализирани проекти – къщи, жилищни сгради и др.

Екипът ни е реализирал много проекти през годините – къщи за целигодишно живеене, вили и поставяеми/преносими/сглобяеми вили и контейнери за сезонно ползване, многофамилни жилищни сгради и др.

Някои клиенти не желаят да публикуваме техните къщи в Интернет, още повече с местоположението (град или село) на тази къща. По тази причина, решихме в уеб сайта да бъдат публикувани няколко различни типови проекти, с кратко описание как сме ги реализирали, за да се запознаете с [етапите и процеса на работа за проектиране на къщи и сгради] и последващия строеж след това. Ако има специфични изисквания за проекта (напр. в североизток са силни ветровете, а на югозапад е земетръсна зона с по-висок интензитет), това ще бъде указано на нужното място.

Всеки архитект с радост би се заел с проект, където е нужно творчество и използване на оригинални (дори уникални) идеи и архитектурни елементи, но истината е, че в България хората все пак правят сметка и на [цената за проектиране на къщи и сгради] и [цената за строителство на къщи и сгради]. По тази причина, още при уточняване на заданието и изискванията към сградата, уточняваме каква цел има инвеститора:

  • да построи уникална за района сграда или къща, като това увеличава цената (важно е за големи жилищни офис сгради/комплекси и сгради с цел продажба, защото сградата може да стане известна, със свое име, защото е уникална за региона – т.е. маркетингът на сградата или комплекса започва още с проектирането!);
  • да построи максимално евтина и удобна/комфортна къща/сграда (най-често за семейни къщи и вили, където целта е без излишни средства, да се построи къща за многогодишна експлоатация);
  • или средно между двете – стандартна къща/сграда с 1-3 уникални идеи, които да отличат къщата от изгледа на „паралелепипед“, с минимално увеличение на цената за проектиране и за строителство (обикновено това е най-търсения вариант, едновременно прави сградата уникална и достатъчно евтина за проектиране и строителство).